X

Singura legumă care protejează împotriva bolilor de inimă și de ficat

Singura legumă care protejează împotriva bolilor de inimă și de ficat. Deși ridichile sunt considerate o legumă de primăvară, ele pot fi acum achiziționate pe tot parcursul anului. Dr. Alexander Myasnikov împărtășește ce beneficii aduc organismului tuberculii strălucitori.

Potrivit acestuia, aceasta este singura legumă care protejează împotriva bolilor de inimă și ficat.

Singura legumă care protejează împotriva bolilor de inimă și de ficat: Beneficiile ridichilor

Potrivit specialistului, ridichile sunt foarte benefice pentru ficat, în ciuda gustului lor amar. Acest lucru se datorează faptului că leguma rădăcină conține suficiente substanțe active implicate în metabolismul ficatului.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună legumă care întărește sistemul imunitar: Conține mai multă vitamina C decât portocalele

Leguma este utilă și pentru prevenirea bolilor de inimă. Ea conține coenzima Q10, vitamina C, potasiu, într-un cuvânt, tot ceea ce ajută inima. Leguma rădăcină este bogată în fibre, conține licopen și alți antioxidanți, a menționat medicul.

„Antocianinele pot reduce rata de dezvoltare și proliferare a celulelor canceroase. Acesta este un produs pentru diabetici. Previne foarte bine „salturile” de zahăr, chiar și atunci când se consumă carbohidrați rapizi”, subliniază medicul.

Alte beneficii ale ridichii

Ridichea este foarte utilă pentru că este bogată în vitamine și minerale. Nu doar fructul în sine, ci și vârfurile de ridichi sunt, de asemenea, foarte benefice pentru sănătate și sunt recomandate pentru consum. Beneficiile ridichii pentru sănătatea umană sunt cunoscute de mult timp. Această legumă a fost folosită de vechile civilizații romane și egiptene în diverse domenii, pentru care există dovezi documentare.

Rezistența organismului la boli

Ridichile sunt bogate în antioxidanți și fibre și sunt bogate în vitaminele A, C, K, B1, B2, B3 și B6, precum și în fier, magneziu, potasiu și calciu. În timpul lunilor de iarnă, ridichile cresc rezistența organismului la boli. Beneficiile lor sunt după cum urmează.

Curățarea organismului de toxine

Au proprietăți antioxidante, ceea ce este un beneficiu major pentru sănătatea umană. Consumul regulat de ridichi curăță organismul de toxine. Datorită efectului lor diuretic, ele ajută la eliminarea naturală a toxinelor din organism. Din nou, datorită efectului lor diuretic, ele previn formarea pietrelor la rinichi.

Accelerarea circulației sângelui

Prin accelerarea circulației sângelui, ridichile normalizează funcționarea sistemului cardiovascular și reduc astfel riscul apariției unui atac de cord.

Datorită vitaminei C din compoziția lor, ridichile protejează împotriva bolilor din timpul lunilor de iarnă, cum ar fi gripa și răceala. Sunt utile pentru anemia asociată cu deficitul de fier. Ele cresc rezistența organismului la bolile respiratorii precum astmul și bronșita, mai ales în timpul lunilor de iarnă. Sucul de ridiche este util pentru flegmă și tuse ca urmare a bolilor respiratorii.

Constipație

Prin îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv, ridichile ajută la eliminarea problemelor digestive, cum ar fi constipația.

De asemenea, reduc riscul de avort spontan și naștere prematură la femeile însărcinate.

Prevenirea formării celulelor canceroase

Previn formarea celulelor canceroase. Reduc riscul de apariție a cancerului de colon, sân și pancreas.

Sunt foarte utile în îngrijirea pielii și a părului. Ridichile sunt utile pentru pielea uscată și căderea părului. Consumul lor este recomandat diabeticilor de tip 2, deoarece au capacitatea de a controla nivelul zahărului din sânge și de a reduce vârfurile acestuia. Este util să mănânce ridichi pentru pacienții cu gută și obezitate.

CITEȘTE ȘI: Leguma pe care să o consumi în fiecare zi, semințele sale sunt bune pentru oase

Pierderea în greutate

„Conținutul foarte scăzut de calorii încurajează oamenii să consume leguma rădăcină pentru pierderea în greutate. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece prin stimularea metabolismului, ridichile nu lasă nicio șansă grăsimii să se depună în locuri interzise. În acest caz, alimentele sunt digerate de câteva ori mai repede și fermentarea alimentelor în intestine este eliminată”, mai spune specialistul.

„Ridichile conțin ulei de muștar, care le conferă amăreala caracteristică. Această componentă acționează ca un antiseptic natural care dezinfectează cavitatea organelor interne și ameliorează procesele inflamatorii.

Sucul de ridiche este potrivit pentru curățarea rănilor și a abraziunilor mari. Acesta va spori regenerarea pielii. Vă puteți freca tâmplele cu același remediu pentru a scăpa de durerile de cap. Amestecând sucul de ridiche cu prune uscate rase, vă veți reduce apetitul pentru alcool și vă veți reveni ușor după mahmureală”, mai împărtășește expertul.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro